teľacie s tuniakovou omáčkou

Dobré jedlo/Natália Jablonková

Keď Ľuboš varí TALIANSKÚ klasiku, slinky sa vám začnú zbiehať!

Recepty na taliansku klasiku sa dedia z generácie na generáciu. Domáci ich opatrujú ako oko v hlave a náš kuchár Ľuboš ich robí rovnako skvelé ako oni.

SVADOBNÁ POLIEVKA S MÄSOVÝMI GUĽKAMI

Zuppa di matrimonio

Talianska svadobná polievka
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 25 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT

NA POLIEVKU:

  • 2 cibule
  • 2 hrste nakrájanej zeleniny (mrkva, stonkový zeler, petržlen)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2-3 litre kuracieho vývaru
  • 1 bobkový list
  • kôrku z parmezánu
  • 200 g tarhone z tvrdej pšenice
  • 2 hrste mladého špenátu (očisteného a nasekaného)
  • nastrúhaný syr Grana Padano podľa chuti
  • olivový olej
  • soľ, mleté čierne korenie

NA GUĽKY:

  • 1 cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 250 g mletého hovädzieho mäsa (predného)
  • 250 g mletého bravčového mäsa (pliecko)
  • 2 lyžice strúhanky (najlepšie domácej)
  • 1 vajce
  • pol lyžičky sušenej bazalky
  • pol lyžičky sušeného oregana
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • 2 lyžice nastrúhaného syra Grana Padano
  • pol lyžičky soli
  • pol lyžičky mletého čierneho korenia