ČERNOHORSKÝ REZEŇ
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
6 porcií, 25 minút
Potrebujete:
- 1 kg bravčového mäsa (karé, stehno)
- 500 g zemiakov
- 3 lyžice hladkej múky
- 1 vajce
- 1 strúčik cesnaku
- 1 menšiu cibuľu
- soľ, mleté čierne korenie
- majorán
- olej na vyprážanie
- tvrdý nastrúhaný syr na posypanie
POSTUP:
- Mäso nakrájajte na rezne. Naklepte, osoľte a okoreňte.
- Zemiaky nastrúhajte na jemnom strúhadle, pridajte vajce, hladkú múku pretlačený cesnak najemno nakrájanú cibuľu, soľ korenie a majorán a vypracujte cestíčko, ako na zemiakové placky.
- Rezne obaľte najskôr v hladkej múke a potom v zemiakovom cestíčku. Vyprážajte na rozpálenom oleji. Po vypražení nechajte na papierovej utierke odležať aby sa odsala prebytočná mastnota.
A čo tak kurací? Obaľte ho v KUKURIČNÝCH lupienkoch.