černohorský rezeň

Dobré jedlo/Laura Witteková

Keď ČERNOHOR kraľoval v každej reštaurácii: Je čas na RETRO REZEŇ (RECEPTY)

Černohorský rezeň by mal patriť do gastronomickej siene slávy. Viete, ako sa pripravuje?

ČERNOHORSKÝ REZEŇ

černohorský rezn
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

6 porcií, 25 minút

Potrebujete:

  • 1 kg bravčového mäsa (karé, stehno)
  • 500 g zemiakov
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 1 vajce
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 menšiu cibuľu
  • soľ, mleté čierne korenie
  • majorán
  • olej na vyprážanie
  • tvrdý nastrúhaný syr na posypanie

POSTUP:

  1. Mäso nakrájajte na rezne. Naklepte, osoľte a okoreňte.
  2. Zemiaky nastrúhajte na jemnom strúhadle, pridajte vajce, hladkú múku pretlačený cesnak najemno nakrájanú cibuľu, soľ korenie a majorán a vypracujte cestíčko, ako na zemiakové placky.
  3. Rezne obaľte najskôr v hladkej múke a potom v zemiakovom cestíčku. Vyprážajte na rozpálenom oleji. Po vypražení nechajte na papierovej utierke odležať aby sa odsala prebytočná mastnota.

A čo tak kurací? Obaľte ho v KUKURIČNÝCH lupienkoch.