Keď ČERNOHOR kraľoval v každej reštaurácii: Je čas na RETRO REZEŇ (RECEPTY)

KURACÍ REZEŇ S OPEKANÝMI ZEMIAKMI 

kurací rezeň
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PRAŽENIE 10 MINÚT

Potrebujete:

  • 500 g kuracích vykostených stehien
  • hladkú múku
  • 2 vajcia
  • podrvené kukuričné lupienky
  • za hrsť mletých mandlí
  • kokosový olej
  • soľ, mleté biele korenie
  • opekané zemiaky a šalát ako príloha

POSTUP:

  1. Najprv pripravte obal: V hlbšej miske vyšľahajte vajcia. V druhej mise zmiešajte podrvené kukuričné lupienky s mandľami.
  2. Kuracie stehná umyte, osušte, jemne hánkami prstov naklepte a po okrajoch narežte. Osoľte, okoreňte, obaľte v múke a oklepte.
  3. V panvici rozohrejte kokosový olej a obalené rezne vyprážajte z každej strany asi 5 minút dochrumkava. Podávajte s opečenými zemiakmi a čerstvou zeleninou.

Holanský rezeň  je obalený v SYRE.