KURACÍ REZEŇ S OPEKANÝMI ZEMIAKMI
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PRAŽENIE 10 MINÚT
Potrebujete:
- 500 g kuracích vykostených stehien
- hladkú múku
- 2 vajcia
- podrvené kukuričné lupienky
- za hrsť mletých mandlí
- kokosový olej
- soľ, mleté biele korenie
- opekané zemiaky a šalát ako príloha
POSTUP:
- Najprv pripravte obal: V hlbšej miske vyšľahajte vajcia. V druhej mise zmiešajte podrvené kukuričné lupienky s mandľami.
- Kuracie stehná umyte, osušte, jemne hánkami prstov naklepte a po okrajoch narežte. Osoľte, okoreňte, obaľte v múke a oklepte.
- V panvici rozohrejte kokosový olej a obalené rezne vyprážajte z každej strany asi 5 minút dochrumkava. Podávajte s opečenými zemiakmi a čerstvou zeleninou.
Holanský rezeň je obalený v SYRE.