kava

Shutterstock

KÁVA ako perfektný spoločník aj PRI PEČENÍ!

Z lahodného horkosladkého nápoja a jeho prípravy sa stal kult, a to nielen pre hipsterov. No káva je perfektný spoločník aj pri pečení. Vieme o tom svoje. Však?

KÁVOVÉ LIEVANCE

KÁVOVÉ LIEVANCE
KÁVOVÉ LIEVANCE
Zdroj: Gurmet

4 PORCIE, PRÍPRAVA A OPEKANIE 30 MINÚT

Potrebujete:

  • 190 g hladkej múky
  • 4 lyžičky kypriaceho prášku
  • 250 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 5 lyžíc rozpusteného masla
  • 1 lyžica jemného kryštálového cukru
  • 2 lyžičky instantnej alebo jemne pomletej kávy
  • maslo alebo rastlinný olej na opekanie

NA MOKKA SIRUP:

  • 120 ml silnej kávy
  • 1 lyžica kakaa
  • 2-5 lyžíc kryštálového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

POSTUP

  1. Zo surovín na lievance vymiešajte v mise hladké cesto. Nechajte ho 10 minút odležať. Horúcu panvicu potrite maslom alebo olejom a naberačkou nalejte do stredu cesto. Jemným pohybom panvice ho nechajte roztiecť k okrajom. Opekajte z oboch strán dozlatista.
  2. Sirup pripravte, kým cesto odpočíva. Môžete ho uvariť aj deň vopred. Všetky suroviny uveďte v kastróliku do varu. Množstvo cukru zvoľte podľa chuti a požadovanej hustoty. Ak chcete redšiu konzistenciu sirupu, stačia ho 2 lyžice. Studeným alebo teplým sirupom prelejte lievance a podávajte.

Jemným lievancom dodá káva a mokka sirup robustnosť. Do cesta môžete vmiešať aj nasekané kakaové bôby.

Kategórie