Postup

 krok

Do vriacej vody pridáme maslo, soľ a cukor. Necháme rozpustiť a odstavíme. Vmiešame múku a vrátime na mierny oheň. Miešame asi 3 minúty. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť, po jednom primiešame vajcia. Na plech vyložený papierom striekame veterníky s priemerom asi 5 až 6 cm. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňoch.

 krok

Prvých 15 minút rúru neotvárame. Potom teplotu znížime na 170 stupňov a dopečieme. V pootvorenej vypnutej rúre ich dosušíme. Pripravíme plnku. Z 2 lyžíc cukru pripravíme vo vyššej panvici na miernom ohni karamel. Prilejeme 100 ml mlieka a miešame, kým sa karamel nerozpustí. Prisypeme zvyšný cukor.

 krok

Vo zvyšných 200 ml mlieka rozmiešame Zlatý klas a múku. Zmes pridáme ku karamelu a na miernom ohni uvaríme krém. Maslo vyšľaháme do peny a postupne doň pridáme vychladnutý karamelový krém.

 krok

Veterníky pozdĺžne prekrojíme a na spodnú časť nastriekame karamelový krém a naň tuhú šľahačku so stužovačom a s vanilínovým cukrom. Prikryjeme vrchnou polovicou a polejeme čokoládovou polevou.