Postup

 krok

Kapustu očistite a pokrájajte na tenké rezance. V rajnici rozohrejte olej, opražte na ňom nadrobno pokrájanú cibuľu s rascou a pridajte kapustu. Osoľte, podlejte trochou vody a uduste do mäkka. Zahustite najemno postrúhaným zemiakom, dochuťte octom, cukrom a odstavte. 

 krok

Plátky mäsa natenko vyklepte, osoľte a okoreňte. Na každý plátok položte plátok slaniny, časť udusenej kapusty a zviažte ho ako mešec. V rajnici rozohrejte olej a mešce zo všetkých strán opečte.

 krok

Vyberte ich a vo výpeku orestujte nadrobno pokrájanú cibuľu. Mešce vráťte do rajnice, podlejte vývarom a zakryté uduste do mäkka. Udusené mäso vyberte a šťavu zahustite múkou rozmiešanou vo vode. Dochuťte a krátko povarte. Podávajte so zemiakovou knedľou.

Kategórie