Postup

 krok

Pripravte cesto: Bielky oddeľte od žĺtkov. Za postupného pridávania cukru z nich vyšľahajte tuhý sneh. Do vyšľahaného snehu po jednom pridávajte žĺtky, preosiate kakao a sódu bikarbónu. 

 krok

Cesto vylejte na veľký plech vystlaný papierom na pečenie. V rúre vyhriatej na 160 °C pečte 5 až 7 minút. Upečené cesto nechajte mierne vychladnúť. Potom ho preklopte na dosku poprášenú práškovým cukrom. Papier na pečenie stiahnite a cesto nechajte úplne vychladnúť. Nie je potrebné ho zatiaľ stáčať.

 krok

Pripravte plnku: Z mlieka, múky a zo žĺtka uvarte hustú kašu. Za občasného premiešania nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Po vychladnutí ju zmiešajte so zmäknutým maslom a poriadne vyšľahajte.

 krok

Plnku rozdeľte na dve polovice. Do prvej pridajte preosiate kakao a 4 lyžice práškového cukru. Do druhej polovice vanilínový cukor a 2 lyžice práškového cukru. Obe plnky dobre vyšľahajte. 

 krok

Vychladnuté cesto natrite najskôr svetlou, potom tmavou plnkou a opatrne zviňte do rolády. Roládu môžete poliať čokoládovou polevou a ozdobiť posekanými orechmi.