Jesenné jedlo z jedného hrnca: TEKVICOVÝ EINTOPF patrí medzi našich favoritov
Zo záhradky alebo z trhu rovno do hrnca! Toto zeleninové jedlo si isto obľúbite, rovnako ako my.
- 30 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 kstekvica hokkaido
- 1 ksmalý zeler
- 2 kszemiaky
- 1 ksšalotka
- 180 mlsmotany na varenie
- 3 ksstrúčiky cesnaku
- 1 kstymian
- 1 ksmajoránka
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
Postup
krok
Neošúpanú tekvicu dôkladne umyjeme a rozkrojíme. Očistíme stred a nakrájame na hrubšie mesiačiky. Zeler a zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky.
krok
Zapekaciu misu vymastíme maslom a naskladáme do nej zeleninu. Cibuľu nakrájame na kocky a premiešame s bylinkami, soľou a korením. Touto zmesou zeleninu posypeme.
krok
Do smotany prelisujeme cesnak a zeleninu podlejeme. Pečieme zakryté alobalom pri teplote 200 °C približne 40 minút. Potom alobal odkryjeme a dopekáme ešte 20 minút.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
