Postup

 krok

Na cesto v mise zmiešajte zmes na piškótové cesto s mandľami a vanilínovým cukrom. Pridajte vajcia a vyšľahajte elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Nakoniec vmiešajte nastrúhanú čokoládu. 

 krok

Naneste do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhlaďte. Vložte do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 170 °C asi 35 minút.

 krok

Korpus nechajte vo forme vychladnúť. Potom ho vyberte z formy a pozdĺžne prekrojte tak, aby bol spodný diel korpusu vyšší. Vrchný diel korpusu rozdrobte do misky a odložte stranou. Spodnú časť korpusu preneste na podnos a okolo neho upevnite očistený okraj formy.

 krok

Na prípravu plnky v mise vyšľahajte smotanu so smeta-fixom, vanilínovým cukrom a cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do polotuha. Pridajte kávu a vyšľahajte dotuha. Plnku naneste do formy na spodný diel korpusu a uhlaďte.

 krok

Na ozdobenie opražte na teflonovej panvici mandľové plátky a vmiešajte ich k rozdrobenému korpusu. Zmes naneste na povrch plnky, odložte do chladničky asi na 2 hodiny a nechajte stuhnúť.

Kategórie