Jesenná KÁVOVÁ torta: Dajte si za lyžičku kofeínu!
Povzbudenie v sladkom prevedení.
- 75 min.
- porcie: 12
- Stredná
Suroviny
Na cesto:
- 1 baleniePiškótových variácií Dr.Oetker
- 100 gmletých mandlí
- 1 balíčekvanilínového cukru
- 5 ksvajec
- 50 gnastrúhanej horkej čokolády
Na plnku:
- 750 mlsmotany na šľahanie
- 3 balíčkysmeta-fixu
- 1 balíčekvanilínového cukru
- 40 gpráškového cukru
- 15 ginstantnej kávy
Na ozdobenie:
- 25 gmandľových plátkov
Postup
krok
Na cesto v mise zmiešajte zmes na piškótové cesto s mandľami a vanilínovým cukrom. Pridajte vajcia a vyšľahajte elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Nakoniec vmiešajte nastrúhanú čokoládu.
krok
Naneste do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhlaďte. Vložte do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 170 °C asi 35 minút.
krok
Korpus nechajte vo forme vychladnúť. Potom ho vyberte z formy a pozdĺžne prekrojte tak, aby bol spodný diel korpusu vyšší. Vrchný diel korpusu rozdrobte do misky a odložte stranou. Spodnú časť korpusu preneste na podnos a okolo neho upevnite očistený okraj formy.
krok
Na prípravu plnky v mise vyšľahajte smotanu so smeta-fixom, vanilínovým cukrom a cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do polotuha. Pridajte kávu a vyšľahajte dotuha. Plnku naneste do formy na spodný diel korpusu a uhlaďte.
krok
Na ozdobenie opražte na teflonovej panvici mandľové plátky a vmiešajte ich k rozdrobenému korpusu. Zmes naneste na povrch plnky, odložte do chladničky asi na 2 hodiny a nechajte stuhnúť.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
