Jednoduchší RECEPT na MARHUĽOVÝ NÁKYP nenájdete: To je pochúťka!
Ak máte ešte čerstvé marhule, smelo ich použite, prípadne môžete namiesto nich dať do nákypu broskyne. Tento ultrajednoduchý recept si zamiluje celá vaša rodina!
- 10 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 12 kspolovíc kompótových marhúľ
- 85 ghladkej múky
- 1 štipkasoli
- 300 mlmlieka
- 100 mlsmotany na šľahanie
- 4 ksvajcia
- 85 gkryštálového cukru
- 1 ksdužina z 1 vanilkového struku
- 1 ksmaslo na vymastenie misiek
Postup
krok
Štyri misky vhodné na zapekanie vymastíme maslom. Do každej dáme po tri polovice marhúľ a zľahka pocukrujeme.
krok
Múku prešľaháme vo väčšej mise s mliekom, so smotanou, so soľou, s vajcami a s vanilkovou dužinou.
krok
Mliečnu zmes nalejeme do misiek k broskyniam. Misky preložíme na plech a vložíme do rúry vyhriatej na 220 °C. Pečieme 10 až 12 minút. Mliečna zmes by mala stuhnúť a získať svetlohnedú farbu.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Neodolateľné JAHODY: Skúsite ich takto naaranžovať do nepečenej torty?

Máte radi špargľu? Kráľovská zelenina je na vrchole sezóny!
