Plnené kurča

SHUTTERSTOCK

Jedlo môjho detstva: Zuzka Šebová miluje MAMINE KURIATKO

„Pýtam si ho doteraz. A prečo je také skvelé? Autor receptu, úžasný herec aj kuchár Vladko Durdík prízvukoval, že doň treba presne 13 strúčikov cesnaku...“ usmieva sa Zuzka Šebová.

... mamina ho pripravuje už 25 rokov, odkedy sme spolu videli televíznu reláciu, kde Vladko toto jedlo krásne odprezentoval. Nevieme sa ho dojesť! Za celý ten čas sa jej nepodarilo iba raz – použila vtedy 12 strúčikov cesnaku, viac doma nebolo. Tak radšej neriskujte... a dobrú chuť!

Zuzana Šebová
Zuzana Šebová
Zdroj: archív

Jordánske kuriatko

Mamino kuriatko
Mamino kuriatko
Zdroj: archív

6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 60 MINÚT

Potrebujete:

  • 1 kurča
  • mletá škorica
  • 13 strúčikov cesnaku
  • 125 g masla
  • 1 cibuľa
  • 4-5 zemiakov
  • 100 ml vody
  • kečup
  • soľ
  • olej na vymastenie plechu
  • uvarená ryža ako príloha

POSTUP:

  1. Umyté kurča naporciujte, osoľte a posypte škoricou. Rozložte do vymasteného plechu, pridajte olúpané strúčiky cesnaku a kocky masla.
  2. Cibuľu a zemiaky nakrájajte na plátky a tiež rozložte pomedzi kúsky kurčaťa. Dokola rozlejte vodu a dajte piecť do rúry vyhriatej na 190 °C na 40 minút. Potom mäská pootáčajte, zalejte kečupom zriedeným s trochou vody a dajte ešte na 20 minút dopiecť.
  3. Jordánske kuriatko podávajte so zemiakmi z plechu a s uvarenou ryžou.