Postup

 krok

Najprv urobte cesto: Všetky suroviny vymiešajte na hladké cesto. Zabaľte ho do fólie a dajte na hodinu do chladničky.

 krok

 Vychladené cesto vyvaľkajte a vložte do formy na pečenie (28 cm). Dno popichajte vidličkou, prikryte papierom na pečenie a zaťažte ho suchou fazuľou. Pečte 15 minút v rúre vyhriatej na 190 °C.

 krok

Z rúry vyberte papier na pečenie aj s fazuľami a korpus vráťte piecť ešte na 5-7 minút dozlatista. Potom ho nechajte dobre vychladnúť.

 krok

Vymiešajte krém: Do hrnca dajte 300 ml kokosového mlieka, všetok cukor a zohrievajte tesne pod bodom varu.

 krok

Do zvyšného kokosového mlieka vsypte škrob, pridajte žĺtky, kôru z limetky a dobre premiešajte. Za stáleho miešania vlejte horúce mlieko. Celú zmes vlejte naspäť do hrnca a uvarte hustý puding. Pridajte maslo a limetovú šťavu, dobre premiešajte, prikryte fóliou a nechajte chladnúť asi 30 minút.

 krok

Vychladnutý krém dobre premiešajte, vlejte na upečený korpus a dajte do chladničky celkom stuhnúť.

 krok

Jahody dajte do misy, pridajte kôru a šťavu z limety, cukor, dobre premiešajte a nechajte 10-15 minút marinovať.

 krok

Smotanu vyšľahajte dotuha a lyžicou ju naneste na vychladnutý koláč. Nakoniec ho ozdobte scedenými marinovanými jahodami. Ozdobte kôrou z limety a podávajte.

Kategórie