Jahodový tart s kokosovým mliekom: Hrubá vrstva ovocia vás osvieži
Jahody a kokos, tá najlepšia kombinácia.
- 30 min.
- porcie: 10
- Stredná
Suroviny
Na cesto:
- 140 ghladkej múky
- 50 glieskových orieškov (mletých)
- 1 ksžĺtok
- 100 gmasla (studeného)
- 50 gpráškového cukru
- 1 kssuchá fazuľa na zaťaženie cesta
Na kokosový krém:
- 430 mlkokosového mlieka
- 150 gkrupicového cukru
- 40 gkukuričného škrobu
- 6 ksžĺtkov
- 1 kskôra z 1 a pol limety
- 80 gmasla
Na ozdobu:
- 500 gjahôd
- 2 lyžicekôry z limety
- 2 lyžicešťavy z limety
- 50 gcukru
- 500 mlsmotany na šľahanie
Postup
krok
Najprv urobte cesto: Všetky suroviny vymiešajte na hladké cesto. Zabaľte ho do fólie a dajte na hodinu do chladničky.
krok
Vychladené cesto vyvaľkajte a vložte do formy na pečenie (28 cm). Dno popichajte vidličkou, prikryte papierom na pečenie a zaťažte ho suchou fazuľou. Pečte 15 minút v rúre vyhriatej na 190 °C.
krok
Z rúry vyberte papier na pečenie aj s fazuľami a korpus vráťte piecť ešte na 5-7 minút dozlatista. Potom ho nechajte dobre vychladnúť.
krok
Vymiešajte krém: Do hrnca dajte 300 ml kokosového mlieka, všetok cukor a zohrievajte tesne pod bodom varu.
krok
Do zvyšného kokosového mlieka vsypte škrob, pridajte žĺtky, kôru z limetky a dobre premiešajte. Za stáleho miešania vlejte horúce mlieko. Celú zmes vlejte naspäť do hrnca a uvarte hustý puding. Pridajte maslo a limetovú šťavu, dobre premiešajte, prikryte fóliou a nechajte chladnúť asi 30 minút.
krok
Vychladnutý krém dobre premiešajte, vlejte na upečený korpus a dajte do chladničky celkom stuhnúť.
krok
Jahody dajte do misy, pridajte kôru a šťavu z limety, cukor, dobre premiešajte a nechajte 10-15 minút marinovať.
krok
Smotanu vyšľahajte dotuha a lyžicou ju naneste na vychladnutý koláč. Nakoniec ho ozdobte scedenými marinovanými jahodami. Ozdobte kôrou z limety a podávajte.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
