Postup

 krok

Dno tortovej formy vyložte papierom na pečenie. Čokoládu s maslom rozpustite v teplom vodnom kúpeli a dohladka vymiešajte. Nechajte mierne vychladnúť. Žĺtky vyšľahajte s dvomi tretinami cukru do peny, pridajte rozpustenú vlažnú čokoládu a premiešajte. Z troch bielkov a zo zvyšného cukru vyšľahajte tuhý sneh. Striedavo vmiešajte preosiatu múku s kypriacim práškom a vyšľahaný sneh.

 krok

Rúru vyhrejte na 175 °C. Cesto rozotrite do formy a vložte do vyhriatej rúry. Pečte asi 12 minút. Upečený korpus nechajte mierne vychladnúť, preložte na kuchynskú mriežku a nechajte celkom vychladnúť. Odstráňte dno formy a papier na pečenie. Pokvapkajte ovocným likérom.

 krok

Pripravte krém: Zmäknuté maslo s práškovým a vanilínovým cukrom vyšľahajte do peny. Postupne vmiešajte tvaroh. Štvrtinu jemného tvarohového krému natrite na korpus.

 krok

Na krém uložte plátky jahôd a rozotrite väčšiu časť zvyšného krému. Natrite ním boky korpusu a aj vrch koláča obložte zvyšnými jahodami. Posypte hoblinkami bielej čokolády.