Jablkovo-karamelový CHEESECAKE: Takto chutí jeseň!
Šťavnaté jablká si s voňavým karamelom náramne rozumejú. Tento skvostný cheesecake budete piecť celú jeseň!
- 105 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Na korpus:
- 150 gmaslových kakaových sušienok
- 40 grozpusteného masla
- 1 hrsťlieskových orieškov
Na plnku:
- 250 gjemného tučného tvarohu
- 100 gpráškového cukru
- 1 lyžicapomarančovej kôry
- 2 lyžicepomarančovej šťavy
- 250 gkyslej smotany
- 4 ksvajcia
Na ozdobu:
- 2 ksstredne veľké očistené jablká nakrájané na štvrtky
- 1 lyžicamasla
- 1 lyžicajavorového sirupu (nemusí byť)
Na karamelovú polevu:
- 120 gcukru
- 100 mlsladkej smotany
Postup
krok
Rúru zohrejte na 180 °C. Sušienky spolu s orieškami rozsekajte, zmiešajte s maslom a natlačte do tortovej formy (s priemerom 18 cm) vyloženej papierom na pečenie tak, aby ste po bokoch vytvorili aspoň dvojcentimetrový okraj. Pečte 10 minút, potom vyberte a nechajte vychladnúť.
krok
Na náplň vymiešajte tvaroh, cukor, pomarančovú kôru aj šťavu a kyslú smotanu. Nakoniec po jednom vmiešajte vajcia.
krok
Tortovú formu so sušienkami obaľte zospodu a po bokoch alobalom. Položte ju do hlbšieho plechu naplneného vriacou vodou do tretiny výšky tortovej formy. Na predpečený sušienkový korpus vlejte tvarohovú náplň a pečte pri 160 °C 90 minút.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
