Jablko nepadá ďaleko od koláča… Budete mať problém vybrať si jeden, v ktorom vám toto ovocie bude najviac chutiť.

V POHÁRI AJ V KOLÁČI

Milujete ich s tvarohom, makom, kokosom či mandľami? Ponúkame vám z každého trošku… No jablká úžasne vyniknú aj v „župane“, štrúdli, žemľovke, v ovocných alebo zeleninových šalátoch, vo výživách, kompótoch a džemoch. Z ovocia majú najvyšší obsah pektínu, ktorý džem prirodzene zahustí. Jesť jabĺčka je chutné aj zdravé, pretože sú bohaté na vitamíny, antioxidanty aj vlákninu, ktoré obsahuje najmä šupka. Dezert môžete pripraviť do jednej veľkej sklenenej misy alebo pre každého zvlášť do pohára.

JABLKOVÝ KOLÁČ S TVAROHOVÝM KRÉMOM

JABLKOVÝ KOLÁČ S TVAROHOVÝM KRÉMOM
JABLKOVÝ KOLÁČ S TVAROHOVÝM KRÉMOM
Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková

10-12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 60 MINÚT, PEČENIE 15-20 MINÚT

Na cesto:

  • 2 vajcia
  • 70 g krupicového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 30 g hustého jogurtu
  • 50 g roztopeného masla
  • 70 g mandľovej múky
  • 50 g ryžovej múky
  • 5 g kypriaceho prášku

Na jablkovú náplň:

  • 4 väčšie jablká
  • 5 lyžíc trstinového cukru
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • štipka škorice
  • 1 balíček vanilkového pudingu

Na tvarohový krém:

  • 250 g jemného tučného tvarohu
  • 150 ml šľahačkovej smotany
  • 2 lyžice práškového cukru
  •  1 lyžička vanilkového extraktu

Na ozdobenie:

  • 3-4 červené jablká
  • pol balíčka práškovej želatíny
  • 1 lyžica bazového sirupu
  • 4 lyžice vody

Kategórie