objednať časopis
všetky kategórie

JABLKÁ, ORECHY, MED: Jesenné pečenie a koláčiky ako SEN

ORECHOVÉ ROŽKY Z LÍSTKOVÉHO CESTA

Orechové rožteky
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

20 KUSOV, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT

Potrebujete:

  • 500 g lístkového cesta
  • hladkú múku na posypanie dosky
  • 1 vajce
  • práškový cukor na posypanie

NA PLNKU:

  • 200 g mletých orechov
  • 3 lyžice medu
  • 1 vajce
  • 2 lyžičky škoricového cukru
Alsaský flammkuchen s cibuľou.
Čítajte viac
Najjednoduchšie pečenie je s LÍSTKOVÝM CESTOM: A aj skvelé DOMÁCE si urobíte raz-dva

POSTUP

  1. Lístkové cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na hrúbku 2 mm a pokrájajte na štvorce 10 x 10 cm.
  2. Pripravte plnku: K mletým orechom pridajte med, škoricový cukor, vajce a premiešajte.
  3. Rúru vyhrejte na teplote 190 °C. Štvorce cesta natenko natrite plnkou, uhlopriečne stočte a vytvarujte do tvaru rožka. Rožky dajte na plech vyložený papierom na pečenie, potrite žĺtkom rozmiešaným s 1 lyžicou vody a pečte asi 15 minút.
  4. Rožky po vychladnutí posypte práškovým cukrom.

Tip: Do plnky pridávajte rozšľahané vajce postupne. Plnka nesmie byť riedka, ale dobre rozotierateľná.

Viac receptov je na ďalšej strane >>>