ORECHOVÉ ROŽKY Z LÍSTKOVÉHO CESTA
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
20 KUSOV, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT
Potrebujete:
- 500 g lístkového cesta
- hladkú múku na posypanie dosky
- 1 vajce
- práškový cukor na posypanie
NA PLNKU:
- 200 g mletých orechov
- 3 lyžice medu
- 1 vajce
- 2 lyžičky škoricového cukru
POSTUP
- Lístkové cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na hrúbku 2 mm a pokrájajte na štvorce 10 x 10 cm.
- Pripravte plnku: K mletým orechom pridajte med, škoricový cukor, vajce a premiešajte.
- Rúru vyhrejte na teplote 190 °C. Štvorce cesta natenko natrite plnkou, uhlopriečne stočte a vytvarujte do tvaru rožka. Rožky dajte na plech vyložený papierom na pečenie, potrite žĺtkom rozmiešaným s 1 lyžicou vody a pečte asi 15 minút.
- Rožky po vychladnutí posypte práškovým cukrom.
Tip: Do plnky pridávajte rozšľahané vajce postupne. Plnka nesmie byť riedka, ale dobre rozotierateľná.
Viac receptov je na ďalšej strane >>>