Jablkový koláč

Shutterstock

Jablká a hrušky: Šup s nimi do VYNIKAJÚCICH koláčov našej Veroniky

Sú zdravé, voňavé, šťavnaté a tento rok sa ich urodilo neúrekom.

nakyp
Čítajte viac
7 FANTASTICKÝCH nadýchaných NÁKYPOV, ktorým neodoláte!

Jedno jablko denne je iba minimum, čo môžete spraviť pre svoje zdravie, a podľa najnovších výskumov by ste ich mali zjesť až tri. Jablká vás ochránia pred jesennou chrípkou, vláknina prebudí spomalené trávenie, draslík poteší vaše svaly aj srdce a je tiež dokázané, že naše najdostupnejšie ovocie pôsobí protirakovinovo.

Neznášanlivosť ovocného cukru je vrdší oriešok...
Zdroj: Shutterstock

Aby toho nebolo málo, pravidelným chrúmaním jabĺk bojujete proti Alzheimerovej aj Parkinsonovej chorobe. Poznáte overeného dodávateľa alebo, ešte lepšie, rastú vám rovno pod nosom? Zásobte sa slovenským zlatom na celú zimu. Ak nemáte vlhkú pivnicu, jablká vám vydržia aj v komore, do ktorej dáte vedro s vodou. Plody môžete tiež vysušiť, prípadne z nich vyrobte domáci ocot, ktorý pomáha napríklad pri diéte či premnožení kvasinkami, alebo veľmi chutný a zdravý mušt.

Milujete ich viac v štrúdli s vlašskými orechmi, poriadne šťavnatom obrátenom koláči, šaláte s gorgonzolou či s červenou šošovicou a hubami? Užite si zdravé hrušky, kým sú! A keď máte v rodine polročné bábo, odložte mu tie najkrajšie kúsky. Sladučké plody môže ako prvé po mlieku. Nielen pre kopu vitamínov a ľahkú stráviteľnosť, ale aj dobrú znášanlivosť... a ešte jedna dobrá správa: Hrušky sú najmenej alergénne ovocie vôbec. Vedeli ste, že najobľúbenejším koláčom na svete je práve jablkový? Veru, ovocie, ktoré pochádza z Číny, poznajú ľudia od východu až po západ, aj preto už existuje viac ako 7-tisíc jeho odrôd.

Kategórie