Postup

 krok

Vypracujte cesto. Rozdeľte ho na dve časti a obe spracujte strojčekom na cestoviny (lisujte 5-6-krát) alebo vyvaľkajte na hrúbku 4 mm. Strojček nastavte na výrobu tagliatelle, ak ho nemáte, z cesta vykrajujte dlhé rezance hrubé asi 4 mm. Pomúčte ich, aby sa nelepili.

 krok

Uvarte ragú: Na olivovom oleji speňte nakrájanú cibuľu a očistený cesnak. Pridajte mrkvu a zeler nakrájané na malé kocky. Duste pár minút a vmiešajte mleté mäso. Počkajte, kým pustí šťavu, potom osoľte, okoreňte a zalejte paradajkami aj vývarom. Pomaly duste tri hodiny. Podľa potreby podlievajte vývarom.

 krok

Tagliatelle varte v osolenej vode asi 5 minút. Sceďte ich a pridajte do panvice s ragú. Premiešajte a môžete podávať. Cestoviny na tanieri ozdobte nastrúhaným parmezánom a vetvičkou rozmarínu.

Kategórie