Huby rastú jedna radosť a táto KRÉMOVÁ HUBOVÁ POLIEVKA je naozaj dobrá!
Hubári tešia z preplnených košíkov a my sme sa nevedeli dočkať tejto hubovej polievky. Jej príprava je mimoriadne jednoduchá!
- 70 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 400 ghúb (šampiňóny, lahôdkové šampiňóny, hliva, alebo lesné huby)
- 50 gmasla
- 1 kscibuľu
- 1 ksstrúčik cesnaku
- 1 ksniekoľko vetvičiek tymianu
- 850 mlzeleninového vývaru
- 200 mlcréme fraiche, alebo kyslej smotany
- 4 ksplátky bieleho chleba
- 1 ksmalú viazaničku pažítky
- 1 kshľuzovkový olej (nemusí byť)
Postup
krok
Polovicu masla rozpustite v hrnci, pridajte očistenú a na drobno pokrájanú cibuľu, na plátky nakrájaný cesnak a tymian. Opekajte asi 5 minút.
krok
Pridajte na plátky nakrájané očistené šampiňóny a hlivu a zalejte vývarom. Priveďte do varu, znížte teplotu a pod pokrievkou varte asi 20 minút. Polievku nechajte mierne vychladnúť a primiešame do nej rozšľahaný créme fraiche. Ručným mixérom ju rozmixujte a preceďte cez sito, aby bola úplne jemná.
krok
Zvyšok masla rozohrejte v panvici. Pridajte na kocky nakrájaný chlieb a opražte do zlatista. Polievku zohrejte a ručným mixérom ju môžete napeniť. Dajte do tanierov, prisypte krutóny a posypte nadrobno nakrájanou pažítkou. Na záver polejte hľuzovkovým olejom.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
