Postup

 krok

Polovicu masla rozpustite v hrnci, pridajte očistenú a na drobno pokrájanú cibuľu, na plátky nakrájaný cesnak a tymian. Opekajte asi 5 minút.

 krok

Pridajte na plátky nakrájané očistené šampiňóny a hlivu a zalejte vývarom. Priveďte do varu, znížte teplotu a pod pokrievkou varte asi 20 minút. Polievku nechajte mierne vychladnúť a primiešame do nej rozšľahaný créme fraiche. Ručným mixérom ju rozmixujte a preceďte cez sito, aby bola úplne jemná.

 krok

Zvyšok masla rozohrejte v panvici. Pridajte na kocky nakrájaný chlieb a opražte do zlatista. Polievku zohrejte a ručným mixérom ju môžete napeniť. Dajte do tanierov, prisypte krutóny a posypte nadrobno nakrájanou pažítkou. Na záver polejte hľuzovkovým olejom.