Hubová PAŠTÉTA: Pečeňovka sa môže schovať!
A máte hotové raňajky alebo neskorú večeru.
- 110 min.
- porcie: 6
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 200 gčerstvých šampiňónov
- 150 glesných húb (aj mrazených)
- 150 guvarených kuracích pŕs
- 1 ksväčšiu cibuľu
- 70 guvarenej ryže
- 80 gprerastenej údenej slaniny
- 2 ksvajcia
- 1 ksmleté čierne korenie
- 1 kssoľ
- 1 kssušený tymian
- 1 kslístky čerstvého tymianu
- 1 kslístky poľníčka
- 4 ksplátky anglickej slaniny
- 1 ksolej
Postup
krok
Na mäsovom mlynčeku pomeľte 160 g šampiňónov, lesné huby a vychladnuté kuracie prsia. Zvyšnú časť šampiňónov pokrájajte na plátky, ktoré opečte v panvici na oleji. Nadrobno pokrájanú cibuľu speňte na oleji spolu s nakrájanou slaninou.
krok
Po vychladnutí ju spolu s ryžou a s vajcami pridajte k pomletej mase. Vmiešajte opečené plátky šampiňónov, podľa chuti osoľte, okoreňte, ochuťte sušeným tymianom a spolu premiešame.
krok
Okrúhlu paštétovú formu vyložte plátkami slaniny. Naplňte plnkou a vo vodnom kúpeli varte 90 minút. Vychladnutú paštétu vyklopte, nakrájajte, ozdobte lístkami čerstvého tymianu a poľníčka. Podávajte s celozrnným pečivom.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Máte radi perky so slivkovým lekvárom?

Máte radi plnenú cuketu? Vyskúšajte ju s quinoou.
