Postup

 krok

Na mäsovom mlynčeku pomeľte 160 g šampiňónov, lesné huby a vychladnuté kuracie prsia. Zvyšnú časť šampiňónov pokrájajte na plátky, ktoré opečte v panvici na oleji. Nadrobno pokrájanú cibuľu speňte na oleji spolu s nakrájanou slaninou.

 krok

Po vychladnutí ju spolu s ryžou a s vajcami pridajte k pomletej mase. Vmiešajte opečené plátky šampiňónov, podľa chuti osoľte, okoreňte, ochuťte sušeným tymianom a spolu premiešame.

 krok

Okrúhlu paštétovú formu vyložte plátkami slaniny. Naplňte plnkou a vo vodnom kúpeli varte 90 minút. Vychladnutú paštétu vyklopte, nakrájajte, ozdobte lístkami čerstvého tymianu a poľníčka. Podávajte s celozrnným pečivom.

Kategórie