Postup

 krok

Pripravíme korpus: Rúru vyhrejeme na 175 °C. Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie. Sušienky rozdrvíme a zmiešame so škoricou, mletými orieškami a rozpusteným maslom. Spracujeme a masu roztlačíme na dno tortovej formy. Utlačíme pomocou lyžice alebo dnom pohára. Vo vyhriatej rúre pečieme 7 minút. Korpus necháme vychladnúť. 

 krok

 Pripravíme krém: Plátky želatíny namočíme do studenej vody. Z napučanej želatíny vytlačíme prebytočnú vodu, pridáme hroznovú šťavu a v teplom vodnom kúpeli ju rozpustíme. Mascarpone zmiešame s kyslou smotanou, pridáme cukor, kôru a šťavu z limetky a premiešame. Do rozpustenej želatíny dáme 3 lyžice tvarohovo-smotanovej hmoty, premiešame a vrátime späť do zvyšnej tvarohovo smotanovej hmoty. Dobre premiešame. Nakoniec vmiešame nadrobno pokrájané hrozno.

 krok

Na korpus rozotrieme pripravený krém. Koláč odložíme na 4 – 6 hodín do chladničky. Vrch torty ozdobíme strapcom hrozna.