Že z hrozna sa nedá piecť? Vyskúšajte HROZNOVÝ CHEESECAKE a uvidíte!
Veríme, že cheesecake z hrozna sa stane váš obľúbenec nielen v čase vinobrania.
- 60 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Na korpus:
- 120 gcelozrnných sušienok
- pol lyžicamletej škorice
- 50 gnahrubšie mletých lieskových orieškov
- 50 gmasla
- 1 lyžicaoleja
- 1 lyžicakryštálového cukru
- 300 gbezkôstkového tmavého hrozna na ozdobenie
Na krém:
- 4 ksplátky želatíny
- 100 mlhroznovej šťavy
- 250 gmascarpone
- 400 gkyslej smotany (16 %)
- 100 gpráškového cukru
- 1 lyžicapostrúhanej limetkovej kôry
- 1 lyžicalimetkovej šťavy
- 200 gnadrobno pokrájaného zeleného hrozna
Postup
krok
Pripravíme korpus: Rúru vyhrejeme na 175 °C. Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie. Sušienky rozdrvíme a zmiešame so škoricou, mletými orieškami a rozpusteným maslom. Spracujeme a masu roztlačíme na dno tortovej formy. Utlačíme pomocou lyžice alebo dnom pohára. Vo vyhriatej rúre pečieme 7 minút. Korpus necháme vychladnúť.
krok
Pripravíme krém: Plátky želatíny namočíme do studenej vody. Z napučanej želatíny vytlačíme prebytočnú vodu, pridáme hroznovú šťavu a v teplom vodnom kúpeli ju rozpustíme. Mascarpone zmiešame s kyslou smotanou, pridáme cukor, kôru a šťavu z limetky a premiešame. Do rozpustenej želatíny dáme 3 lyžice tvarohovo-smotanovej hmoty, premiešame a vrátime späť do zvyšnej tvarohovo smotanovej hmoty. Dobre premiešame. Nakoniec vmiešame nadrobno pokrájané hrozno.
krok
Na korpus rozotrieme pripravený krém. Koláč odložíme na 4 – 6 hodín do chladničky. Vrch torty ozdobíme strapcom hrozna.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
