Postup

 krok

V hrnci rozohrejte maslo, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a 3 minúty pražte. Pridajte očistenú a na malé kocky nakrájanú mrkvu a kaleráb. Duste asi 8 minút, kým zelenina nie je takmer mäkká.

 krok

Podlejte trochou horúceho zeleninového vývaru, pridajte zelený hrášok a nasekanú zelerovú vňať. Prikryté chvíľu duste a nakoniec pridajte očistené struky cukrového hrášku. Prilejte zvyšný vývar a varte maximálne 5 minút. Polievku dochuťte soľou, korením a odstavte.

 krok

Pripravte halušky: Mlieko nalejte do vyššieho hrnca, pridajte štipku soli a prevarte na miernom plameni. Vsypte krupicu, premiešajte a odstavte. Do horúcej masy vmiešajte vajce, maslo, štipku muškátového orecha, korenia a soli.

 krok

Z hustej masy vykrajujte mokrou čajovou lyžičkou halušky, ktoré asi 5 minút varte v mierne vriacej vode. Potom ich sceďte a servírujte na tanieroch v polievke.

Kategórie