Gurmánsky zážitok pripravíte za 10 minút: HUSACIA PEČEŇ s malinovým čatní
Ako pripraviť husaciu pečeň? Úplne jednoducho! Podávať ju môžete už o 10 minút! S malinovým čatní si naozaj rozumie.
- 10 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 300 gdusenej husacej pečene (foie gras)
- 1 ksmleté čierne korenie
- 1 kshrubozrnnú soľ
- 250 gmalín
- 2 lyžiceolivového oleja
- 1 lyžicabalzamikového octu
- 1 lyžicavínneho octu
Postup
krok
Pečeň očistite a nakrájajte na hrubšie plátky ohriatym vlhkým nožom. Veľkú panvicu rozpáľte a z oboch strán opekajte 3-4 minúty. Odstavte, osoľte, okoreňte, vyberte a odložte na teplé miesto.
krok
Na prípravu čatní zmiešajte rozdrvené maliny s olejom a octom. Poriadne premiešajte. Ak je omáčka kyslá, môžete pridať 1 lyžicu medu.
krok
Na taniere rozdeľte opečenú pečeň a prelejte lyžicou čatní. Nakoniec ozdobte vňaťou a podávajte s čerstvým chlebom alebo lokšami.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
