GULÁŠ z tekvice a šošovice: Do poslednej lyžičky vegetariánsky
Chutí aj studený, tak dobrú chuť v každom počasí.
- 55 min.
- porcie: 6
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ksmalá maslová tekvica (alebo hokkaido)
- 1 ks200-300 g cibule
- 3 ksstrúčiky cesnaku
- 1 ksmletá údená červená paprika, mletá rímska rasca
- 3 lyžicečervenej šošovice
- 1 kszeleninový vývar
- 1 ksčerstvá alebo mletá sušená čili paprička
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
- 1 ksolej
Na servírovanie:
- 1 kskyslá smotana
- 1 kskoriandrová vňať
Postup
krok
Na tuku osmažte do zlatohneda očistenú cibuľu pokrájanú na drobno. Pridajte prelisovaný cesnak a po chvíli všetko zasypte mletou údenou paprikou a rímskou rascou. Krátko orestujte.
krok
Pridajte ošúpanú tekvicu (hokkaido šúpať netreba) nakrájanú na kocky a šošovicu. Krátko ich premiešajte v korení, zalejte vývarom, osoľte a okoreňte. Varte pod pokrievkou pri občasnom miešaní na slabom plameni. 3
krok
Keď tekvica zmäkne a šošovica sa rozvarí, guláš dochuťte soľou, korením a čili.
krok
Uvarený guláš podávajte s kyslou smotanou a nasekanou koriandrovou vňaťou.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Neodolateľné JAHODY: Skúsite ich takto naaranžovať do nepečenej torty?

Máte radi špargľu? Kráľovská zelenina je na vrchole sezóny!
