Grilovaná či pečená: Urobte si PRAŽMU na všetky spôsoby

PEČENÉ PRAŽMY S BYLINKOVO CESNAKOVOU BAGETOU

4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT

SUROVINY

  • 2 väčšie alebo 4 menšie pražmy
  • 150 g zmäknutého masla
  • zmes čerstvých nasekaných byliniek (petržlenová vňať, pažítka, mäta, kôpor, bazalka, majorán, oregano)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • nasekané sušené paradajky a olivy (nemusia byť)
  • 4 malé bagety
  • soľ, mleté čierne korenie

POSTUP:

  1. Vymiešajte zmäknuté maslo s bylinkami, prelisovaným cesnakom, so soľou a s korením. Ak chcete, pridajte olivy a sušené paradajky.
  2. Nakrojte bagety na viacerých miestach do dvoch tretín ich hrúbky. Potrite nakrojené vnútorné časti maslom.
  3. Ryby očistite, odstráňte z nich šupiny, osušte ich, potrite olejom, posypte soľou a kožu mierne na viacerých miestach narežte.
  4. Vyhrejte rúru na 220 °C  spolu s vloženým plechom. Ryby položte na horúci plech (podložte ich papierom na pečenie) a pečte 15 až 20 minút. Vyberte ich z rúry a zapečte v nej aj bylinkovo-cesnakové bagety.
  5.  Ryby podávajte s bagetami a napríklad aj so zeleným šalátom ochuteným dobrým olejom a citrónovou šťavou.

Kategórie