Postup

 krok

Vychladnuté zemiaky olúpeme a najemno postrúhame. Hladkú múku, polohrubú múku, práškový cukor, kypriaci prášok, vajce, maslo a postrúhané zemiaky spolu spracujeme na nelepivé cesto. Cesto odložíme na 30 minút do chladu, potom ho rozdelíme na dve časti.

 krok

Očistené jablká postrúhame. Ochutíme škoricovým, vanilínovým a krupicovým cukrom, posypeme mletými orechmi a premiešame.

 krok

Jednu časť vychladeného cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka prenesieme na menší, vymastený, múkou vysypaný plech. Potrieme lekvárom a rozložíme ochutené jablká.

 krok

Druhú časť cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske, pokrájame na pásiky a poukladáme na jablkovú plnku do tvaru mriežky.

 krok

Jablkovo-orechový mrežovník upečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C.

Kategórie