Dokonalý letný MREŽOVNÍK: Čarujeme z jabĺčok a orechov
Využite všetky zásoby jabĺčok a orieškov, čo doma máte.
- 100 min.
- porcie: 8
- Stredná
Suroviny
Na cesto:
- 220 gzemiakov uvarených v šupke
- 230 ghladkej múky
- 70 gpolohrubej múky (podľa potreby i viac)
- 120 gmasla
- 80 gpráškového cukru
- 2 lyžicekypriaceho prášku
- 1 ksvajce
- 1 kstuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu
Na plnku:
- 350 gjabĺk
- 2 lyžicepomletých vlašských orechov
- 2 lyžicemalinového lekváru
- 1 ksškoricový cukor
- 1 ksvanilínový cukor
- 1 lyžicakrupicového cukru
Postup
krok
Vychladnuté zemiaky olúpeme a najemno postrúhame. Hladkú múku, polohrubú múku, práškový cukor, kypriaci prášok, vajce, maslo a postrúhané zemiaky spolu spracujeme na nelepivé cesto. Cesto odložíme na 30 minút do chladu, potom ho rozdelíme na dve časti.
krok
Očistené jablká postrúhame. Ochutíme škoricovým, vanilínovým a krupicovým cukrom, posypeme mletými orechmi a premiešame.
krok
Jednu časť vychladeného cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka prenesieme na menší, vymastený, múkou vysypaný plech. Potrieme lekvárom a rozložíme ochutené jablká.
krok
Druhú časť cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske, pokrájame na pásiky a poukladáme na jablkovú plnku do tvaru mriežky.
krok
Jablkovo-orechový mrežovník upečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Neodolateľné JAHODY: Skúsite ich takto naaranžovať do nepečenej torty?

Máte radi špargľu? Kráľovská zelenina je na vrchole sezóny!
