Fašírky pečené v rúre: Konečne využijete staré žemle
Fašírky pečené v rúre: Konečne využijete staré žemle
- 45 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 500 gmletého bravčového pliecka
- 1 až 2 ksstaršie žemle
- 150 mlmlieka
- 1 ksstredne veľká cibuľa
- 150 gnastrúhaného syra eidam
- 1 ksvajce
- 1 kskávová lyžička sušeného majoránu
- 2 až 3 ksstrúčiky pretlačeného cesnaku
- 1 kssoľ
- 1 ksmleté čierne korenie
- 1 kstuk na vymastenie plechu
Postup
krok
Do hlbšej misy dáme mleté mäso. Žemle pokrájame na menšie kocky, namočíme do mlieka a vložíme k mäsu. Cibuľu ošúpeme, nadrobno pokrájame a pridáme aj s nastrúhaným syrom a vajcom do misy. Zmes ochutíme sušeným majoránom, pretlačeným cesnakom, soľou a korením. Dobre premiešame a necháme aspoň 10 až 15 minút odležať. Potom znova premiešame.
krok
Rúru vyhrejeme na 200 stupňov Celzia. Z pripravenej mäsovej zmesi vytvarujeme malé fašírky a poukladáme na vymastený plech alebo pekáč. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 25 až 30 minút. Podávame so zemiakovou kašou a s kyslou uhorkou alebo s čalamádou.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Neodolateľné JAHODY: Skúsite ich takto naaranžovať do nepečenej torty?

Máte radi špargľu? Kráľovská zelenina je na vrchole sezóny!
