Cesto:
- 200 g hladkej múky
- soľ
- 125 ml vlažnej vody
- 12 g čerstvého droždia
Plnka:
- 250 g bylinkového syra cottage chesse
- 1 žĺtko, 50 g nastrúhaného tvrdého syra
- 1 cibuľa
- 3 ks farebných paprík
- 1 malá žltá cuketa
- soľ, mleté čierne korenie
- vegeta
Postup:
- Vo vlažnej vode rozpustené droždie dáme do misky spolu s hladkou múkou, a soľou. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste odstáť asi 20 minút. Medzitým očistenú cibuľu pokrájame, a orestujeme na oleji. Pridáme nakrájané farebné papriky s cuketou, posolíme, okoreníme mletým čiernym korením, a spolu podusíme.
- Odstavíme z ohňa, ochutíme vegetou, po vychladnutí prisypeme 30 g nastrúhaného tvrdého syra, a premiešame. Z odstáteho cesta krájame menšie kúsky, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske do oválneho tvaru.
- Bylinkový syr zmiešame so žĺtkom, a so 20 g nastrúhaného tvrdého syra. Ochuteným syrom potrieme kúsky cesta, a pridáme ochutenú zeleninu.
- Koláče uložíme na plech vyložený papierom na pečenie, a vo vyhriatej rúre upečieme. Po zapečení dozdobíme listami šalátu.