Postup

 krok

Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na hrúbku 2 mm. Vyvaľkajte takú plochu, aby ste z nej nakrájali 10 štvorcov cesta s veľkosťou 9 x 9 cm a ostalo ešte cesto na pásiky s veľkosťou 1,5 x 9 cm. Všetko poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie.

 krok

 Rúru vyhrejte na 200 °C. Stred štvorcov nahusto popichajte vidličkou, okraje štvorcov natrite rozšľahaným vajcom, na ne prilepte pripravené pásy, ktoré sa v rohoch prekrývajú. Okrajové pásy natrite rozšľahaným vajcom a posypte hnedým cukrom. Vložte do rúry vyhriatej na 200 °C a pečte 8 - 10 minút. Nechajte vychladnúť.

 krok

Príprava krému: Mascarpone dobre vymiešajte s vanilkovým extraktom, cukrom a jogurtom. Pred podávaním štvorce naplňte krémom, obložte očistenými pokrájanými jahodami a posypte lupienkami mandlí.

Kategórie