Extra rýchle JAHODOVÉ KOLÁČIKY z lístkového cesta stíhate upiecť aj dnes
Tečie vám slinka na niečo sladké? Jahodové zákusky z lístkového cesta máte hotové šup šup!
- 50 min.
- porcie: 10
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 400 gčerstvého alebo mrazeného lístkového cesta
- 1 ksmúku na posypanie dosky
- 1 ksvajce
- 3 lyžicehnedého cukru
Na krém:
- 250 gmascarpone
- 1 lyžicavanilkového extraktu
- 75 gpráškového cukru
- 150 gbieleho jogurtu
Navyše:
- 750 gjahôd
- 1 kslupienky mandlí na posypanie
Postup
krok
Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na hrúbku 2 mm. Vyvaľkajte takú plochu, aby ste z nej nakrájali 10 štvorcov cesta s veľkosťou 9 x 9 cm a ostalo ešte cesto na pásiky s veľkosťou 1,5 x 9 cm. Všetko poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
krok
Rúru vyhrejte na 200 °C. Stred štvorcov nahusto popichajte vidličkou, okraje štvorcov natrite rozšľahaným vajcom, na ne prilepte pripravené pásy, ktoré sa v rohoch prekrývajú. Okrajové pásy natrite rozšľahaným vajcom a posypte hnedým cukrom. Vložte do rúry vyhriatej na 200 °C a pečte 8 - 10 minút. Nechajte vychladnúť.
krok
Príprava krému: Mascarpone dobre vymiešajte s vanilkovým extraktom, cukrom a jogurtom. Pred podávaním štvorce naplňte krémom, obložte očistenými pokrájanými jahodami a posypte lupienkami mandlí.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
