Postup

 krok

Maslo vymiešame s práškovým cukrom a so žĺtkami. Prilejeme mlieko, prisypeme múku s kypriacim práškom, vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a spolu zamiešame. Tortovú formu s priemerom 28 cm vymastíme, vysypeme múkou, naplníme cestom a vo vyhriatej rúre pri teplote 170-180 stupňov pečieme 35-40 minút.

 krok

Po upečení korpus necháme vychladnúť vo forme. Potom boky formy jemne potrieme maslom a po celom obvode vymastenej formy uložíme plátky 4-6 pokrájaných jahôd. Plnku pripravíme tak, že vymiešame jemný tvaroh, biely jogurt, mascarpone, práškový a vanilínový cukor. Jahody umyjeme, osušíme, pokrájame nadrobno a vmiešame do masy.

 krok

Napučanú želatínu rozpustíme v malom množstve mlieka. Pridáme do plnky a premiešame. Na cesto vo forme dáme plnku a tortu odložíme do chladu na 6-8 hodín odstáť.

 krok

Do jahodovej šťavy pridáme červené želé, ktoré urobíme podľa návodu na obale. Po stuhnutí polejeme povrch torty želé a necháme stuhnúť. Tortu pred podávaním pokrájame a ozdobíme jahodami.

Kategórie