Postup

 krok

V hrnčeku rozmiešame droždie, 1 lyžicu cukru, 2 lyžice vlažného mlieka a 2 lyžice múky. Necháme nakysnúť.

 krok

Vypracujeme cesto: Do zvyšnej múky pridáme vajcia, cukor, štipku soli, nastrúhanú citrónovú kôru, rozpustené maslo, zvyšok vlažného mlieka a nakysnutý kvások. Vypracujeme cesto a dáme ho nakysnúť na teplé miesto. Ako na kysnuté cesto 

 krok

Z vykysnutého cesta vytvarujeme valčeky s priemerom 1,5 až 2 cm, ktoré nakrájame na dieliky a poukladáme do remosky vymastenej maslom.

 krok

Buchtičky necháme nakysnúť. Potom ich na povrchu potrieme maslom a v remoske upečieme dozlatista. Remoska: Geniálne dedičstvo socializmu 

 krok

Pripravíme vanilkový krém: Polovicu mlieka prevaríme s cukrom, do vriaceho mlieka pridáme vanilínový cukor rozmiešaný s pudingovým práškom. Premiešame a odstavíme z plameňa. Do zmesi vmiešame žĺtky so zvyškom mlieka. Už nevaríme, aby sa nezrazili.

 krok

Uvarený puding zľahka posypeme práškovým cukrom, aby sa na ňom nevytvorila koža a prelejeme ním porciu upečených buchtičiek na tanieri.