DOMÁCE ROŽKY: Čerstvé, chrumkavé a vždy po ruke
Vždy po ruke a to chceme!
- 30 min.
- porcie: 12
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 kghladkej múky
- 500 mlmlieka
- 250 gbravčovej masti
- 75 gdroždia
- 2 lyžicesoli
- pol lyžicacukru
- 1 ksvajce sezam
Postup
krok
V mlieku rozmiešajte cukor, droždie, nalejte do múky, pridajte bravčovú masť a soľ. Cesto spracujte a nechajte vykysnúť.
krok
Vykysnuté cesto rozvaľkajte do kruhu a rozrežte ho na trojuholníkové osminky. Trojuholníky stočte a tvarujte rožky. Uložte ich na vymastený plech.
krok
Rožky potrite vajcom, posypte sezamom a nechajte ešte chvíľu kysnúť. Pečte približne 20 minút pri teplote 200 °C.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Máte radi ŠALÁTOVÚ POLIEVKU na kyslo? Máme pre vás jednoduchý recept

Milujete OMÁČKY? Napríklad túto lahodnú KÔPROVÚ s domácou knedľou... mňam!
