To, že sme národ polievkový a tiež prívarkový po našich prababičkách, dokazuje fakt, že Soupa Bistro, ktoré s manželom vedie už jedenásty rok, zvláda aj ťažkú koronakrízu. „Čoraz viac ľudí športuje, otužuje, dbá o svoje zdravie, takže vyhľadáva kvalitné jedlo... som však milo prekvapená, koľko sa ich pustilo do varenia. Domáca strava je fantastický trend a začiatočníkov iste povzbudí, že na polievke či omáčke toho nemožno veľa pokaziť. Okrem toho sú rýchlo hotové...aha.“
Morčacia polievka s cícerom a čili
4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT
Potrebujete:
- 1 väčšia cibuľa (alebo 2 menšie)
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 300 g morčacích pŕs
- 250 g mrkvy
- zázvor (môže byť aj nakladaný)
- čili podľa chuti
- 200 g zemiakov
- 200 g paradajok
- 200 g uvareného cícera
- petržlenová vňať
- olej
POSTUP
- Na oleji orestujte nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridajte nakrájané mäso, mrkvu, zázvor nastrúhaný najemno, čili nasekané na jemno, korenie a soľ. Primiešajte nakrájané zemiaky a zalejte vodou.
- Polievku varte 15 minút, potom pridajte paradajky nakrájané na mesiačiky, uvarený cícer a ešte chvíľku povarte. V miske ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou a môžete servírovať.