DOMÁCA STRAVA je fantastický trend: Varte polievky a prívarky ostošesť!

Šťavnaté kuracie kúsky s mangovým čatní

Domáce mangové čatní vám bude chutiť, no ak nestíhate, naozaj kvalitné zoženiete v špecializovaných predajniach s ázijskými potravinami,“ radí Katka.
Domáce mangové čatní vám bude chutiť, no ak nestíhate, naozaj kvalitné zoženiete v špecializovaných predajniach s ázijskými potravinami,“ radí Katka.
Zdroj: MATEJ KALINA

4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT, PEČENIE 40 MINÚT

Potrebujete:

  • 1 väčšia šalotka (cibuľa)
  • 1 lyžička korenia karí (alebo pol lyžičky žltej pasty karí)
  • čili podľa chuti
  • 1 väčšia lyžica paradajkového pretlaku
  • pol lyžice cukru
  • 2-3 lyžice majonézy (alebo kokosového krému)
  • 1 lyžica limetovej alebo citrónovej šťavy
  • čerstvý koriander
  • olivový olej (kokosový)

Na mangové čatní:

  • 1 mango
  • 2-3 lyžice cukru
  • trocha rímskej rasce
  • pol lyžičky soli
  • 1 lyžička nastrúhaného zázvoru
  • 1 lyžica vínneho octu
  • uvarené morčacie mäso a opečená bruschetta na podávanie

POSTUP:

  1. Najprv pripravte mangové čatní: Mango popichajte vidličkou a dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 °C asi na 40 minút. Z upečeného manga vydlabte dužinu a preložte do panvičky. Pridajte cukor, rímsku rascu, soľ, nastrúhaný zázvor a lyžicu vínneho octu. Zredukujte na konzistenciu džemu.
  2. Na olivovom (kokosovom) oleji opražte šalotku nakrájanú najemno, pridajte žltú karí pastu alebo korenie, čili podľa chuti a asi dve minúty opražte. Primiešajte paradajkový pretlak, oslaďte cukrom a chvíľku povarte. Nechajte vychladnúť.
  3. Po vychladnutí primiešajte majonézu alebo kokosový krém, osoľte, okoreňte, dochuťte citrónom alebo limetou a nasekaným čerstvým koriandrom. Nakoniec vmiešajte dve lyžice mangového čatní a uvarené mäso nakrájané nadrobno. Podávajte s opečenou bruschettou.