Dokonalý dezert: LIEVANCE s dusenými jablkami a smotanovým dipom
Dokonalejší pre vás dnes nemáme. Vyskúšajte ho.
- 45 min.
- porcie: 8
- Stredná
Suroviny
Kvások:
- 15 gdroždia
- pol lyžicakryštálového cukru
- 100 mlvlažného mlieka
Cesto:
- 250 gnízkotučného jemného tvarohu
- 2 lyžicekryštálového cukru
- 1 štipkasoli
- 2 ksvajcia
- 200 gpolohrubej múky
- 50 ksaž 100 ml mlieka
- 1 ksolej na pečenie
- 1 ksškoricový cukor na posypanie
Smotanový dip:
- 300 mlkyslej smotany
- 1 balíčekvanilkového cukru
Dusené jablká:
- 600 gmenších jabĺk
- 75 gkryštálového cukru
- 100 mlvody
- kúsok kscelej škorice
- 2 ksklinčeky
- 2 ksplátky citróna
- 20 gmasla
Postup
krok
Z droždia, cukru a mlieka pripravíme kvások. Tvaroh zmiešame s kryštálovým cukrom. Pridáme štipku soli, vajcia, vykysnutý kvások a dobre premiešame. Potom vmiešame múku a podľa potreby zvyšné mlieko. Cesto necháme na teplom mieste nakysnúť.
krok
Panvicu natenko potrieme olejom a postupne upečieme lievance. Dip vymiešame z kyslej smotany a vanilkového cukru. Jablká ošúpeme, vykrojíme z nich jadrovník a pokrájame na centimetrové plátky.
krok
Do panvice pridáme cukor, vodu, kúsok celej škorice, klinčeky, plátky citróna a maslo. Necháme zovrieť, vložíme plátky jabĺk a chvíľu ich podusíme. Dusíme len v jednej vrstve do polomäkka.
krok
Na každý lievanec položíme plátok duseného jablka. Lievance podávame teplé so smotanovým dipom a posypané škoricovým cukrom.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
OŠKVARKOVÝ posúch alebo osúch? Na názve nezáleží, je dokonalý

Zbiehajú sa vám slinky na tieto ZEMIAKOVÉ KNEDLIČKY? A tá chrumkavá slaninka!
