Postup

 krok

Z droždia, cukru a mlieka pripravíme kvások. Tvaroh zmiešame s kryštálovým cukrom. Pridáme štipku soli, vajcia, vykysnutý kvások a dobre premiešame. Potom vmiešame múku a podľa potreby zvyšné mlieko. Cesto necháme na teplom mieste nakysnúť.

 krok

Panvicu natenko potrieme olejom a postupne upečieme lievance. Dip vymiešame z kyslej smotany a vanilkového cukru. Jablká ošúpeme, vykrojíme z nich jadrovník a pokrájame na centimetrové plátky.

 krok

Do panvice pridáme cukor, vodu, kúsok celej škorice, klinčeky, plátky citróna a maslo. Necháme zovrieť, vložíme plátky jabĺk a chvíľu ich podusíme. Dusíme len v jednej vrstve do polomäkka.

 krok

Na každý lievanec položíme plátok duseného jablka. Lievance podávame teplé so smotanovým dipom a posypané škoricovým cukrom.