
Dokonalé letné jedlo: Grilovaný syr HALLOUMI NA PARADAJKOVOM ŠALÁTE s bylinkami
Dokonalé letné jedlo: Grilovaný syr HALLOUMI NA PARADAJKOVOM ŠALÁTE s bylinkami
Za okamih máte pripravené chutný obed, či večeru, ktorá nezaťaží žalúdok a pritom príjemne zasýti.
- 20 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 320 ghalloumi
- 1 ksolivový olej
- 500 grôznofarebných malých paradajok
- 3 ksvetvičky oregana
- 1 ksvetvička tymianu
- 2 hrstebazalkových lístkov
- 1 ksmleté čierne korenie
- 1 kssoľ
Postup
krok
Halloumi nakrájajte na 8 plátkov. Rozohriaty gril alebo panvicu s mriežkou jemne potrite olejom a syr opečte z obidvoch strán. Keď sa na ňom objaví odtlačok mriežky, je hotový.
krok
Zatiaľ pripravte šalát: Paradajky umyte a pokrájajte. Preložte ich do hlbšej misy a pokvapkajte olejom, ochuťte čerstvo pomletým čiernym korením a soľou. Bylinky opláchnite, z oregana a tymianu stiahnite lístky a bazalku natrhajte na menšie kúsky. Pár z celých jej lístkov odložte na ozdobu.
krok
Šalát podávajte buď v jednej veľkej mise, alebo v servírovacích miskách. V oboch prípadoch položte grilovaný syr navrch a posypte ho odloženými bylinkami.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
