Postup

 krok

Do múky pridáme vychladnuté, najemno pomleté zemiaky, soľ, rozpustené maslo, vajce a práškový cukor. Pridáme v mlieku vykysnutý kvások, spolu vymiešame husté cesto, ktoré necháme na teplom mieste 20 minút nakysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na tri rovnaké časti, ktoré natenko rozvaľkáme na pomúčenej doske.

NAJLEPŠIE ŠIŠKY NA SVETE: Sú od tety Palušky, zjedli sme ich ešte teplé! (RECEPT)

Veľká galéria kysnutých dobrôt.

 krok

Na vymastený, múkou vysypaný plech pomocou valčeka prenesieme jednu časť rozvaľkaného cesta, ktoré potrieme lekvárom a posypeme polovičnou časťou pomletých orechov.

 krok

Prikryjeme druhou časťou cesta, ktoré potrieme lekvárom, posypeme zvyšnými orechmi a prikryjeme treťou časťou cesta. Povrch cesta potrieme rozšľahaným vajcom, vložíme do rúry vyhriatej na 190 stupňov Celzia a upečieme.