slovenské jedlo

Dobré jedlo/Valenína Nídelová

Dnes varíme na ľudovú nôtu: Dali by ste si ŽIVÁNSKU, tatarčené PIROHY alebo granadýr?

Jedli sme ich niekedy u babičky, ale máme ich radi stále. Jednoducho vydarené chute, ktoré sa nikdy neprejedia.

TATARČENÉ PIROHY

tatarčené pirohy
Zdroj: Dobré jedlo/Valentína Nídelová

4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT

Potrebujete:

  • 400 g polohrubej múky
  • 100 g pohánkovej múky (alebo doma pomletej pohánky)
  • štipku soli
  • 1 vajce
  • vlažnú vodu

NA PLNKU 1:

  • 250 g plnotučného hrudkového tvarohu
  • cukor podľa chuti
  • citrónová kôra v biokvalite
  • mletá škorica

NA PLNKU 2:

  • hustý slivkový lekvár

EŠTE POTREBUJETE:

  • 1 vajce
  • strúhanku, práškový cukor
  • maslo

Postup nájdete na ďalšej strane...