PAVLOVOVEJ MINI S VANILKOVÝM KRÉMOM A KOKOSOM
Pavlovovej mini s vanilkovým krémom a kokosom
Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková
10-15 KUSOV, PRÍPRAVA 40 MINÚT, PEČENIE 60-70 MINÚT
Na pusinky:
- 4 bielky
- 250 g krupicového cukru
- 1 lyžička octu
- 1 lyžička kukuričného škrobu
Na vanilkový krém:
- 4 žĺtky
- 70 g krupicového cukru
- 2 lyžice vanilkového extraktu
- 25 g kukuričného škrobu
- 330 g kokosového mlieka
- 40 g masla
- kokosové lupienky na dokončenie
POSTUP:
- Najprv pripravte krém: Mlieko s vanilkou dajte do hrnca zohriať pod bod varu. V mise vymiešajte žĺtky s cukrom, pridajte škrob a znova premiešajte. Za stáleho miešania prilejte polovicu zohriateho mlieka, po chvíľke aj zvyšok.
Zmes dajte späť do hrnca a na miernom ohni miešajte, kým nezhustne. Krém odstavte, pridajte maslo a dobre rozmiešajte. Prelejte do čistej nádoby, prikryte fóliou a nechajte celkom vychladnúť. - Upečte pusinky: Rúru vyhrejte na 100 °C, dno plechu vysteľte papierom na pečenie. Bielky vyšľahajte do jemných špičiek a postupne pridávajte cukor. Šľahajte, kým sa celkom nerozpustí. Pridajte ocot aj škrob a už len ručne zamiešajte.
- Sneh preložte do cukrárskeho vrecka s rovnou špičkou a na pripravený plech striekajte vyššie kôpky. Zoberte si malú lyžičku a urobte ňou ťahy smerom hore, aby po nej ostali pekné ryhy. Potom lyžičkou v strede každej pusinky zatlačte, aby vznikla menšia priehlbina. Pusinky vložte do rúry a 60-70 minút pečte na 100 °C. Správne upečené pusinky sa odlepujú od papiera, sú suché a ľahké. Vtedy rúru vypnite, otvorte a pusinky v nej nechajte vychladnúť.
- Vychladnutý krém krátko prešľahajte, preložte do cukrárskeho vrecka a naplňte ním pusinky. „Pavlovovky“ nakoniec ozdobte strúhaným kokosom, kokosovými lupienkami a môžete podávať.