Postup

 krok

Na kokosovom oleji opečte nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridajte pretlačený cesnak, nadrobno nasekaný zázvor a čili papričku podľa chuti. Po chvíli pridajte karí pastu alebo karí korenie a krátko na tuku opečte.

 krok

 Do hrnca vhoďte umyté a na malé kocky nakrájané zemiaky a chvíľu ich v karí korení opekajte. Pridajte paradajkový koncentrát, všetko dobre premiešajte, zalejte zeleninovým vývarom, kokosovým mliekom a osoľte.

 krok

 Karí priveďte k varu, prikryte, teplotu znížte a pomaly varte do zmäknutia zemiakov. Ku koncu hrniec odkryte, priveďte opäť k varu, vhoďte zelený hrášok a po chvíli aj listy špenátu. Omáčku prevarte a odstavte. Ak nepodávate karí hneď, rýchle ho schlaďte.

 krok

Ak treba, dochuťte omáčku soľou, korením, prípadne lyžičkou hnedého cukru.

 krok

Podávajte pokvapkané limetovou šťavou a zasypané nahrubo nasekanou koriandrovou vňaťou.