Dnes bude EXOTIKA: INDICKÉ ZEMIAKOVÉ KARÍ s hráškom a mladým špenátom
Ak vám ide chuť na niečo exotické zo sezónnej zeleniny, toto indické karí s hráškom a mladým špenátom je to pravé!
- 45 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 3 kscibule
- 3 ksstrúčiky cesnaku
- kúsok ksčerstvého zázvoru
- 1 ksčili papričku
- 1-2 lyžicekarí pasty alebo karí korenia (garam masala)
- 1 kgnových zemiakov
- 2 lyžiceparadajkového koncentrátu
- 2-3 hrnčekyzeleninového vývaru
- 1 ksplechovku kokosového mlieka
- 250 gzeleného hrášku
- 1 ksza hrsť mladých špenátových listov
- 1 lyžicahnedého cukru (ak treba)
- 1 kslimetu a koriandrovú vňať na podávanie
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
- 1 kspanenský kokosový olej
Postup
krok
Na kokosovom oleji opečte nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridajte pretlačený cesnak, nadrobno nasekaný zázvor a čili papričku podľa chuti. Po chvíli pridajte karí pastu alebo karí korenie a krátko na tuku opečte.
krok
Do hrnca vhoďte umyté a na malé kocky nakrájané zemiaky a chvíľu ich v karí korení opekajte. Pridajte paradajkový koncentrát, všetko dobre premiešajte, zalejte zeleninovým vývarom, kokosovým mliekom a osoľte.
krok
Karí priveďte k varu, prikryte, teplotu znížte a pomaly varte do zmäknutia zemiakov. Ku koncu hrniec odkryte, priveďte opäť k varu, vhoďte zelený hrášok a po chvíli aj listy špenátu. Omáčku prevarte a odstavte. Ak nepodávate karí hneď, rýchle ho schlaďte.
krok
Ak treba, dochuťte omáčku soľou, korením, prípadne lyžičkou hnedého cukru.
krok
Podávajte pokvapkané limetovou šťavou a zasypané nahrubo nasekanou koriandrovou vňaťou.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
