Postup

 krok

Žĺtky s cukrom a vanilkou vyšľahajte do peny. Pridajte vodu, olej a múku s kypriacim práškom.

 krok

Z bielkov ušľahajte pevný sneh a opatrne ho zamiešajte do žĺtkovej zmesi. Hmotu vylejte na plech (30 x 20 cm) vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 200 °C pečte 8-10 minút.

 krok

Vychladnutý korpus prekrojte na polovicu.

 krok

Urobte slivkovú vrstvu: Slivky s cukrom dajte do panvice a nechajte skaramelizovať. Pridajte červené víno a štipku škorice. Nechajte 2-3 minúty prevrieť, aby sa odparil alkohol. V dvoch lyžiciach vody rozmiešajte tortové želé a vlejte ho do slivkovej zmesi. Nechajte minútku prevrieť a odstavte. 

 krok

Hneď ako slivková hmota začne jemne tuhnúť, vylejte ju na pripravenú polovicu korpusu. Rozotrite po celej ploche a dajte do chladničky na 30 minút stuhnúť.

 krok

Pripravte krém: Všetky ingrediencie dajte do jednej misy a vyšľahajte do pevného krému. Potom krém natrite na slivkovú vrstvu a uhlaďte. Prikryte druhou polovicou korpusu, jemne zatlačte, aby sa korpus dotýkal krému celou plochou, a opäť nechajte chladiť – ideálne aspoň 1-2 hodiny.

 krok

Dezert rozkrájajte a môžete podávať.