Doma namiešané koreniace soli a zmesi korenia majú intenzívnu chuť. A určite vás tiež bude hriať na duši, že viete, čo ste si do nich podrvili.

Pravdepodobne jediná korenina, ktorej používanie spája všetky kuchyne sveta a dáva jedlám záverečnú chuťovú bodku. Čestné miesto na stole hneď vedľa soľničky mu teda prináleží právom. Čerstvo pomleté čierne korenie dodáva pokrmom ostrú a pálivú chuť.

Čítajte viac
Aby korenie viac voňalo: Drvte ho, opražte na oleji, pohrajte sa s ním

Drvené čierne korenie je vhodné na ochutenie mastnejších mias pri pečení a dusení. Hrubo pomleté ho pridávajte do polievok, prívarkov i dresingov. Ak sa neviete sa rozhodnúť, na ktorý pokrm máte dať aké korenie,  do mlynčeka dajte rovnaké množstvo oboch druhov bieleho aj čierneho. A aby ste mleté čierne korenie udržali čo najdlhšie čerstvé, do koreničky vložte niekoľko zrniečok celého korenia.

Dnes si samozrejme už len s čiernym korením a soľou navystačíte. A takto je to vlastne už pár storočí. Od skončenia stredoveku sa korenia v kuchyni udomácnili. Kým niektoré sa prestali používať, iné sú favoritmi natrvalo. Náš jazyk rozhoduje, akú úlohu budú hrať pri našom varení.

Namiešajte si delikátne soli podľa našich receptov a povýšite svoje varenie ešte na vyššiu úroveň.

Pokračovanie na recepty na ďalšej strane >>>

Sledujte dobré jedlo
na instagrame

Prejsť na profil

Sledujte dobré jedlo
na instagrame

Prejsť na profil