Čokoládovo-ORECHOVÝ koláč: Šťavnatý a chrumkavý ako žiadny iný
Dnes ho potrebujete, verte nám!
- 65 min.
- porcie: 20
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 200 gbielej čokoládovej polevy
- 200 gmasla alebo tuku na pečenie
- 200 gjadier vlašských orechov
- 100 gtmavej čokolády
- 8 ksvajec
- 150 ghnedého cukru
- 1 ksvanilkový struk
- 1 štipkasoli
- 200 ghladkej múky
- 2 lyžicekypriaceho prášku
- 1 ksnastrúhanú kôru z 1 pomaranča v bio kvalite
- 2 lyžicepráškového cukru
- 250 mlčokoládovej omáčky alebo čokoládovej polevy v tube
Postup
krok
Bielu polevu polámte na menšie kúsky a s maslom rozpustite nad parou. Dôkladne vymiešajte, odstavte a nechajte vychladnúť.
krok
Orechové jadrá a tmavú čokoládu posekajte. V miske vyšľahajte vajcia, cukor, zrniečka z vanilky a štipku soli. Šľahajte aspoň 10 minút, kým nevznikne veľmi hustý krém a cukor sa nerozpustí. Múku zmiešajte s kypriacim práškom a pomarančovou kôrou a vmiešajte do vajcového krému.
krok
Rúru vyhrejte na 180 °C. Do pripravenej masy vmiešajte vychladnutú polevu, nasekanú čokoládu a orechy. Cesto rozotrite na plech (35 x 35 cm) vystlaný papierom na pečenie. Vložte do vyhriatej rúry a pečte asi 25 minút. Vychladnutý koláč posypte práškovým cukrom a pokvapkajte čokoládovou omáčkou alebo polevou.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
OŠKVARKOVÝ posúch alebo osúch? Na názve nezáleží, je dokonalý

Zbiehajú sa vám slinky na tieto ZEMIAKOVÉ KNEDLIČKY? A tá chrumkavá slaninka!
