Postup

 krok

Bielu polevu polámte na menšie kúsky a s maslom rozpustite nad parou. Dôkladne vymiešajte, odstavte a nechajte vychladnúť.

 krok

Orechové jadrá a tmavú čokoládu posekajte. V miske vyšľahajte vajcia, cukor, zrniečka z vanilky a štipku soli. Šľahajte aspoň 10 minút, kým nevznikne veľmi hustý krém a cukor sa nerozpustí. Múku zmiešajte s kypriacim práškom a pomarančovou kôrou a vmiešajte do vajcového krému.

 krok

Rúru vyhrejte na 180 °C. Do pripravenej masy vmiešajte vychladnutú polevu, nasekanú čokoládu a orechy. Cesto rozotrite na plech (35 x 35 cm) vystlaný papierom na pečenie. Vložte do vyhriatej rúry a pečte asi 25 minút. Vychladnutý koláč posypte práškovým cukrom a pokvapkajte čokoládovou omáčkou alebo polevou.