jedlo

Dušan Kŕistek

Čo si dáte na VEČERU? Rýchle varenie na celý týždeň zo sviežich JARNÝCH surovín

Iba pár ingrediencie vytvorí perfektný základ vášho raz-dva hotovej a veľmi chutnej večere. Prajeme vám dobrú chuť!

NOVÉ ZEMIAKY S TVAROHOM, KYSLOU SMOTANOU A MASLOM

nové zemiaky s tvarohom
Zdroj: Dobré jedlo/Dano Veselský

4 PORCIE, PRÍPRAVA 5 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT

Potrebujete

  • 1 kg nových zemiakov
  • 250 g hrudkovitého tvarohu
  • 200 ml kyslej smotany
  • 100 g masla
  • himalájsku čiernu soľ
  • olej
  • čerstvú pažítku

POSTUP:

  1. Zemiaky dobre umyte, ale nešúpte. Dajte do pekáča a troška pokvapkajte olejom. Pečte v rúre vyhriatej na 190 °C, kým nebudú mäkké.  
  2. Hotové zemiaky rozložte na taniere a zľahka do každého udrite päsťou, aby praskol a vyšla z neho para.
  3. Na upečené zemiaky naložte hrudkový tvaroh, kyslú smotanu a rozpustené maslo. Osoľte čiernou soľou a pridajte nasekanú pažítku.