Postup

 krok

Do vlažného mlieka dáme sušený kvások, premiešame a necháme 5 minút postáť. Do misy dáme múky, stéviu, vajce, tuk a mlieko s kváskom. Spolu spracujeme na hladké cesto, ktoré necháme 10 minút odstáť. Cesto rozvaľkáme medzi dvomi potravinárskymi fóliami a pomocou valčeka prenesieme na vopred vymastený, múkou vysypaný plech s rozmermi 22 x 22 cm.

 krok

Do hrnca dáme klemetínkovú šťavu, pomarančový koncentrát, vajce, kukuričný škrob, premiešame a na miernom ohni uvaríme na hustejšiu masu. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom vmiešame jogurt, zvyšné pomleté mandle, podľa chuti pridáme stéviu a premiešame. Cestom vyložíme dno i boky vrúbkovanej formy.

 krok

Cesto na plechu potrieme lekvárom, posypeme 2 lyžicami pomletých mandlí, natrieme plnku a uložíme olúpané, prekrojené klementínky. Posypeme mandľovými lupienkami a v rúre vyhriatej na 190 stupňov Celzia upečieme.