Cícerovo-tekvicová POLIEVKA: Poteší nielen k nedeľnému obedu
Jesenná polievka z tekvice a cíceru vám isto zachutí.
- 50 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ksmenšia oranžová tekvica
- 1 hrnčekuvareného cícera
- 1-2 ksstrúčiky cesnaku
- 1,2 lmäsového vývaru
- 1 štipkamuškátového orieška
- 150 mlkyslej smotany
- 100 mlsladkej smotany
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
- 1 ksolej
Na ozdobenie:
- 1 kscesnakové krutóny, opečený cícer a bazalka
Postup
krok
Na oleji opečte očistenú tekvicu pokrájanú nadrobno. Pridajte vopred uvarený cícer, očistený a prelisovaný cesnak a aspoň 5 minút opekajte za občasného premiešania. Zalejte vývarom a varte, kým tekvica celkom nezmäkne.
krok
Uvarenú tekvicu s cícerom ochuťte soľou, korením a muškátovým orieškom. Ponorným mixérom masu dohladka rozmixujte a ak je príliš hustá, prilejte ešte trochu vývaru alebo vody.
krok
Do polievky vmiešajte kyslú a sladkú smotanu. Podávajte s opečenými cesnakovými krutónmi a opečeným cícerom. Ozdobte bazalkou.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
