Chystáte pohostenie VONKU? S týmito úžasnými jedlami ZAŽIARITE

BYLINKOVÝ FALAFEL SO ZELENÝM HUMMUSOM

Falafel
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT + NAMÁČANIE, VARENIE 50 MINÚT 

NA FALAFEL:

  • 500 g sušeného cícera (polovica na hummus)
  • 2 šalotky (nahrubo nasekané)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice cícerovej alebo pšeničnej múky
  • 1 lyžičku mletej rímskej rasce
  • pol lyžičky podrvených guľôčok koriandra
  • za hrsť byliniek (kôpor, petržlenová vňať, pažítka, mäta)
  • za hrsť baby špenátu
  • štipka mletého čili
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olej

NA HUMMUS:

  • polovicu napučaného cícera
  • tekutinu z varenia cícera
  • 1 lyžicu sezamovej pasty (tahini)
  • 1 strúčik cesnaku
  • za hrsť byliniek (estragón, kôpor, petržlen, koriander)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • šťavu z 1 citróna
  • soľ, mleté čierne korenie

EŠTE POTREBUJETE:

  • nasucho opražený sezam
  • čerstvá zelenina
  • olivový olej

Postup je na druhej strane...