Tekvicová polievka s kokosovým mliekom

ALENA HRBKOVÁ/ Gurmet

Chutné RÝCHLOVKY: Polievka ako večera a prečo nie?!

Obvykle si ju naložíme do tanierov pred hlavným jedlom. No najmä teraz, počas chladných dní si zaslúži šancu, aby zažiarila ako samostatný chod. Určite vás nesklame.

OSTRÁ THAJSKÁ POLIEVKA S ČERVENÝM KARÍ

Ostrá thajská polievka s červeným karí
Ostrá thajská polievka s červeným karí
Zdroj: ALENA HRBKOVÁ/ Gurmet

4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 45 MINÚT

Potrebujete:

  • 300 g kuracích pŕs
  • 2 lyžičky červenej karí pasty
  • 1 cibuľa
  • 3-4 cm kúsok zázvoru
  • 3-4 zemiaky
  • 2 stonky citrónovej trávy
  • 3 limetové (kafrové) listy
  • 200 ml kokosového mlieka
  • 200 g ryže
  • čerstvý koriander
  • soľ
  • 2 lyžice kokosového oleja

POSTUP:

  1. V hrnci rozohrejte kokosový olej a pridajte karí pastu. Miešajte, aby sa rozvoňala. Potom pridajte cibuľu nakrájanú na prúžky, orestujte ju a pridajte zázvor nakrájaný na kúsky.
  2. Do hrnca pridajte kuracie prsia nakrájané na kocky a rovnako nakrájané zemiaky. Zalejte 1,2 litra vody a povarte asi 10 minút.
  3. Do polievky dajte citrónovú trávu, limetové listy a soľ. Varte 20 minút alebo dovtedy, kým zemiaky nebudú takmer mäkké a mäso uvarené.
  4. Do polievky prilejte kokosové mlieko a 10 minút povarte.
  5. Ryžu uvarte podľa návodu a servírujte spoločne s polievkou ako hlavné jedlo.

Príjemne ostrá polievka s exotickými chuťami. Každý hlt kúsok po kúsku dokonale prehreje celé telo. S jej skvelou vôňou sa v myšlienkach dostanete možno až k moru.