OSTRÁ THAJSKÁ POLIEVKA S ČERVENÝM KARÍ
Ostrá thajská polievka s červeným karí
Zdroj: ALENA HRBKOVÁ/ Gurmet
4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 45 MINÚT
Potrebujete:
- 300 g kuracích pŕs
- 2 lyžičky červenej karí pasty
- 1 cibuľa
- 3-4 cm kúsok zázvoru
- 3-4 zemiaky
- 2 stonky citrónovej trávy
- 3 limetové (kafrové) listy
- 200 ml kokosového mlieka
- 200 g ryže
- čerstvý koriander
- soľ
- 2 lyžice kokosového oleja
POSTUP:
- V hrnci rozohrejte kokosový olej a pridajte karí pastu. Miešajte, aby sa rozvoňala. Potom pridajte cibuľu nakrájanú na prúžky, orestujte ju a pridajte zázvor nakrájaný na kúsky.
- Do hrnca pridajte kuracie prsia nakrájané na kocky a rovnako nakrájané zemiaky. Zalejte 1,2 litra vody a povarte asi 10 minút.
- Do polievky dajte citrónovú trávu, limetové listy a soľ. Varte 20 minút alebo dovtedy, kým zemiaky nebudú takmer mäkké a mäso uvarené.
- Do polievky prilejte kokosové mlieko a 10 minút povarte.
- Ryžu uvarte podľa návodu a servírujte spoločne s polievkou ako hlavné jedlo.
Príjemne ostrá polievka s exotickými chuťami. Každý hlt kúsok po kúsku dokonale prehreje celé telo. S jej skvelou vôňou sa v myšlienkach dostanete možno až k moru.