Môže byť ľahký, hlavne nech je plný šťavnatej úrody a netreba nad ním stáť hodiny. Už viete, či naň prestriete vnútri alebo na balkóne?

Kuracie tacos

4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT

Kuracie tacos
Kuracie tacos
Zdroj: FOTO MAREK BARTOŠ,

SUROVINY

  • 150-200 g kuracieho mäsa (uvereného, napríklad z nedeľnej polievky)
  • 2 červené cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 180 g drvených rajčín
  • sušené oregano
  • 2-3 lyžice čili omáčky
  • 60 ml kuracieho vývaru
  • 4 tortily
  • syr feta
  • čerstvý koriander
  • 1 limeta
  • soľ, korenie
  • olivový olej

POSTUP

Jednu nakrájanú cibuľu a oba strúčiky cesnaku orestujte na troche oleja. Pridajte rajčiny, oregano, čili omáčku a vývar. Varte asi 10 minút, kým omáčka nezhustne.
Potom do omáčky pridajte natrhané uvarené kuracie mäso a počkajte, kým sa prehreje.
Tortily nasucho opečte, druhú červenú cibuľu nakrájajte na plátky. Na tortily naložte mäsovú zmes, cibuľu, nadrobený syr a nasekaný koriander. Zahnite do tvaru tacos a podávajte ozdobené limetou.